Ingatlan részletes adatai

Ingatlan jellege családi ház
Belső terület 131 m²
Építési állapot használt
Építési mód tégla
Szobák száma 3+1 félszoba
Telek terület 1431 m²
Parkolás van, nem meghatározott
Komfort összkomfort
Fűtés vegyes
Ingatlan állapot kívül: jó
belül: jó
Épült kb. 1850
Épület szintje 1
Közműállapot csatorna: bekötve
gáz: bekötve
villany: bekötve
víz: bekötve
Pécsely - Lakóház / Nyaraló
(bővebben - MIOSZ : www.ingatlandimensio.hu )

Pécselyen, a Balatontól 6 km.-re, (Tihany) kisnemesi kúria, a hozzá tartozó telekkel eladó. Pécsely, egy 650 lelket számláló, kedves kis helység. Az ingatlan aszfaltozott úton közelíthető meg.
Az ingatlan összközműves, teljes egészében felújított, (épületek, kert, kerítések, stb.) jól ápolt, a folyamatosnak mondható használat miatt gondozott. A felújításnál az eredeti állapot helyreállítására törekedtek, a mai higiénia - és lakáskultúra követelményeinek kialakítása mellett. Az ingatlan nyilvántartásban lakóház udvar ként szerepel.

A beépíthetőség mértéke szerint az épület nagymértékben bővíthető, illetve fennmaradási jogon a különálló (istálló 40 m2.) épület is megújítható, vendégház, garázs tároló, vagy más funkciójú épületként hasznosítható.
A telken, a ház közelében ivóvizes fúrt kút működik, innen elégítik ki a locsolás és a ház teljes vízigényét. A vezetékes víz biztonsági jellegű.

A ház felújításánál láthatóan nagy gondot fordítottak az eredeti építészet, - és annak hangulatának megőrzésére. Sikerrel!
A ház belső helyiségeinek hangulata a ház keletkezésének időszakát idézi. Az utcai, homlokzati oromfalon elhelyezett évszám szerint a ház eredeti építési dátuma : 1849 (!).

Az utcafronton lévő kerítés kőből készült, eredeti stílus szerint, az eredeti, restaurált fa kapuzattal látványos és tetszetős. A telek szép, gondozott, parkosított, a mai igényeknek megfelelően kialakított környezet, mely tágas és levegős. A szép előkertben áll a klasszicista jellegű ház, a timpanonos, kétoszlopos látványos bejáratával. A ház keresztirányú toldalékaként előtetős borospince készült.
Az épület mögötti hátsó kert még nagyobb és tágasabb, mint az előkert. Itt található a jelenleg használaton kívüli, megbontott különálló épület, melyet eredetileg istálló tárolóként használtak
Az egész objektum megnyerően szép, gondozott.

A házban három lakóhelyiséget alakítottak ki, melyeket még eggyel lehet gyarapítani, mely nem igényel átalakítási munkálatokat.
A lakóterület az összes helyiséget beleértve 101 m2. Ehhez számíthatjuk még a borpincét, mely 18 m2. és a 12 m2.-es fedett teraszt, így az összes beépített lakóterület 131 m2.
Főleg a konyhában, de más helyiségeiben is a régi korok eszközei és berendezési tárgyai találhatók. A konyhában felújított kemence, az öblös cserepekből rakott cserépkályhák, a ház teljes berendezése, mind az eredeti hangulatot idézik. A fürdőszobában a dézsából kialakított fürdőkád az ötletesség és a kreativitás eredménye, egyezik a ház belső hangulatával.
A házban lévő bútorzat, avételi megegyezés tárgyát képezi.

A ház funkcionalitása és műszaki állapota jó, a tető gerendázata és héjazata is jó állapotú. A ház és a kert egyaránt tiszta, ápolt és gondozott.

Telek méret : 1431 m2.
Lakóterület : 131 (+ 40 m2.) - BŐVÍTHETŐ
Szobák : 3 - 4 lakóhelyiség
Komfort : összkomfort, összközmű + fúrt kút
Ár : 33,5 mill. Ft.

Referens :
MIOSZ-ingatlan szakértő

Ár

Irányár 33,5 millió Ft

Érdeklődni

Iroda DimensiO ingatlan StudiO / Szigeti Róbert
Név Szigeti Róbert
Telefon +36 20 779 Mutasd
Email dimensiobt@ Mutasd